Frage |
Antworten |
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
• Whole wheat sandwich buns and rolls Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
Produkty zbożowe rafinowane
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
• White sandwich buns and rolls Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
• Pasta (spaghetti, macaroni) Lernen beginnen
|
|
Makaron (spaghetti, makarony)
|
|
|
• Ready-to-eat breakfast cereals Lernen beginnen
|
|
Płatki śniadaniowe gotowe do spożycia
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
• Whole wheat cereal flakes Lernen beginnen
|
|
Płatki śniadaniowe z pełnoziarnistej pszenicy
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
• Vegetables (non-starchy) Lernen beginnen
|
|
Warzywa (niezawierające skrobi)
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
• Salad greens (chicory, endive, escarole, lettuce, romaine, spinach, arugula, radicchio, watercress) Lernen beginnen
|
|
Sałata (cykoria, endywia, escarola, sałata, rzymska, szpinak, rukola, radicchio, rukiew wodna)
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
Warzywa (zawierające skrobię)
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
Przetworzone produkty sojowe
|
|
|
• Tofu (bean curd made from soybeans) Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
• Milk/all fluid milk: fat-free (skimmed), low fat, reduced fat, whole milk Lernen beginnen
|
|
Mleko/wszystkie płyny mleczne: odtłuszczone, niskotłuszczowe, zredukowana zawartość tłuszczu, pełnotłuste mleko
|
|
|
• Flavoured milks: chocolate, strawberry, lactose-reduced milks, lactose-free milk Lernen beginnen
|
|
Mleka smakowe: czekoladowe, truskawkowe, mleka o zmniejszonej zawartości laktozy, mleko bezlaktozowe
|
|
|
• All yoghurt-wszystkie jogurty Lernen beginnen
|
|
• All yoghurt-all yoghurts
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
• Calcium-fortified soymilk Lernen beginnen
|
|
Mleko sojowe wzbogacone o wapń
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
• Hard natural cheeses: cheddar, mozzarella, Swiss, Parmesan Lernen beginnen
|
|
Twarde sery naturalne: cheddar, mozzarella, szwajcarski, parmezan
|
|
|
• Soft cheeses: ricotta, cottage cheese Lernen beginnen
|
|
Sery miękkie: ricotta, twarożek
|
|
|
• Processed cheeses: American Lernen beginnen
|
|
Sery przetworzone: amerykański
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
• Lean cuts of: beef, ham, lamb, pork, veal Lernen beginnen
|
|
Chude kawałki mięsa: wołowina, szynka, jagnięcina, wieprzowina, cielęcina
|
|
|
• Game meats: bison, rabbit, venison Lernen beginnen
|
|
Dziczyzna: bizon, królik, sarnina
|
|
|
• Lean ground meats: beef, pork, lamb Lernen beginnen
|
|
Mielone chude mięso: wołowina, wieprzowina, jagnięcina
|
|
|
• Organ meats: liver and giblets Lernen beginnen
|
|
Podroby: wątroba i podroby
|
|
|
• Poultry: chicken, duck, goose, turkey, ground chicken and turkey Lernen beginnen
|
|
Drób: kurczak, kaczka, gęś, indyk, mielony kurczak i indyk
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
• Catfish, cod, flounder, haddock, halibut, herring, mackerel, pollock, porgy, salmon, sea bass, snapper, swordfish, trout, tuna, carp, pike, eel Lernen beginnen
|
|
Sum, dorsz, flądra, łupacz, halibut, śledź, makrela, dorsz, pstrąg, tuńczyk, karp, szczupak, węgorz
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
• Anchovies, clams, tuna, sardines Lernen beginnen
|
|
Anchois, małże, tuńczyk, sardynki
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
• Clams, crab, crayfish, lobster, mussels, octopus, oysters, scallops, squid (calamari), shrimp Lernen beginnen
|
|
Małże, krab, rak, homar, mule, ośmiornice, ostrygi, przegrzebki, kalmary, krewetki
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|
• Chicken eggs, duck eggs Lernen beginnen
|
|
|
|
|
Lernen beginnen
|
|
|
|
|