Nourriture

 0    56 Datenblatt    janikclaudia
mp3 downloaden Drucken spielen überprüfen
 
Frage Antworten
huile d'olive
Lernen beginnen
oliwa z oliwek
boeuf
Lernen beginnen
wołowina
légumes crus ou cuits
Lernen beginnen
surowe lub gotowane warzywa
beurre
Lernen beginnen
masło
mouton
Lernen beginnen
owca
porc
Lernen beginnen
wieprzowina
crevettes
Lernen beginnen
krewetka
poulet
Lernen beginnen
kurczak
poisson
Lernen beginnen
ryba
oeuf
Lernen beginnen
jajko
lapin
Lernen beginnen
królik
yaourt
Lernen beginnen
jogurt
lait
Lernen beginnen
mleko
crème fraîche
Lernen beginnen
śmietana
courgette
Lernen beginnen
cukinia
haricots verts
Lernen beginnen
fasolka szparagowa (zielona)
poire
Lernen beginnen
gruszka
pomme
Lernen beginnen
Jabłko
fraise
Lernen beginnen
Truskawka
cerise
Lernen beginnen
Wiśnia
pâtes
Lernen beginnen
makaron
pain
Lernen beginnen
chleb
riz
Lernen beginnen
ryż
lentilles
Lernen beginnen
soczewica
eau minérale
Lernen beginnen
woda mineralna
eau gazeuse
Lernen beginnen
woda gazowana
boissons
Lernen beginnen
napoje
boissons non-alcoolisées
Lernen beginnen
napoje bezalkoholowe
cereales
Lernen beginnen
zboża
légumes secs
Lernen beginnen
warzywa suszone
lait et produits laitiers
Lernen beginnen
mleko i produkty mleczne
viande et poission
Lernen beginnen
mięso i ryby
sucre et produits sucrés
Lernen beginnen
cukier i produkty cukrownicze
limiter la consommation
Lernen beginnen
ograniczenie zużycia/konsumpcji
au moins une fois par mois
Lernen beginnen
co najmniej raz w miesiącu
par jour
Lernen beginnen
na dzień
thon
Lernen beginnen
tuńczyk
carottes râpées (f)
Lernen beginnen
starta marchewka (f)
terrine de volaille
Lernen beginnen
Pasztet drobiowy
sauté de porc
Lernen beginnen
smażone mięso wieprzowe
conmpote de pommes à la canelle
Lernen beginnen
mus z jabłka z cynamonem
entrée
Lernen beginnen
przystawka
céréales et dérivés
Lernen beginnen
zboża i ich pochodne
steak haché
Lernen beginnen
stek siekany (kotlet mielony)
quelle cuisson?
Lernen beginnen
jak wysmażony? (stek)
bleau/ saignant/ à point/ bien cuit
Lernen beginnen
krwisty / mało / średnio / dobrze wysmażony
semoule
Lernen beginnen
kus kus
les épices
Lernen beginnen
przyprawy
le sel et poivre
Lernen beginnen
sól i pieprz
la terrine
Lernen beginnen
podobne do pasztetu
le bouillon au poulet
Lernen beginnen
rosół z kury
la soupe aux cornichons
Lernen beginnen
zupa ogórkowa
la soupe aux légumes
Lernen beginnen
zupa jarzynowa
betterave
Lernen beginnen
burak
la soupe aigre
Lernen beginnen
żurek
les jombes
Lernen beginnen
z jombes

Sie müssen eingeloggt sein, um einen Kommentar zu schreiben.