Saccharide

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hexose deoxy sugar C₆H₁₂O₅
Two structural features distinguish it from other six-carbon sugars present in mammals: the lack of a hydroxyl group on the carbon at the 6-position (deoxy sugar) and the L-configuration. It is equivalent to 6-deoxy-l-galactose.
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L-Fucose (Aldohexose)
Im Menschen kommt L-Fucose u. a. in extrazellulären Muco- und Glycoproteinen, in der Muttermilch (Bifidus-Faktor) und in Blutgruppensubstanzen (A, B und H, Lea) vor.
foul-smelling diamine formed by bacterial decarboxylation of lysin
C₅H₁₄N₂
A colourless syrupy liquid diamine with a distinctive unpleasant odour, it is a homologue of putresceine and is formed by the bacterial decarboxylation of lysine that occurs during protein hydrolysis during putrefaction of animal tissue.
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Cadaverin
Mit Salzsäure ensteht das salzartige Dihydrochlorid, daher auch der Name Fäulnisbase.
Cadaverin ist eine Fäulnisbase (biogenes Amin), die bei bakterieller Eiweißzersetzung aus der Aminosäure Lysin entsteht und ist ein Bestandteil des Leichengiftes. Es ist eine unangenehm riechende, giftige und brennbare Flüssigkeit.

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